fbpx

Richard Juhlin utnämns till Riddare av Franska Hederslegionen [swe]

Picture of Björnstierne Antonsson

Björnstierne Antonsson

Champagneexperten Richard Juhlin utnämns till Riddare av Franska Hederslegionen enligt ett beslut av Frankrikes president François Hollande. Utnämningen delas ut av Frankrikes ambassadör Jean-Pierre Lacroix under en ceremoni på Frankrikes residens.

Richard Juhlin är en av världens absolut främsta champagnekännare. Han har genom att klassificera fler än åtta tusen champagner gjort den mest omfattande genomgången av distriktet Champagne och dess viner som någonsin gjorts. Det är ett storartat arbete. Han är en verklig ambassadör för regionen Champagne-Ardenne i Sverige och i hela världen och den här utmärkelsen är ett sätt att tacka honom,’ 

säger Frankrikes ambassadör Jean-Pierre Lacroix i en kommentar.

Rikard Juhlin är champagnekännaren som har skrivit flera referensverk om champagne som överatts till flera språk, bland andra En doft av champagne (2013) och Champagne Guide (2008). Han har världsrekord i antalet provade champagner. Han är föreläsare och skribent och anlitas till champagneprovningar världen över. Mellan 1987 och 1995 arbetade Richard Juhlin som idrottslärare. Semestrarna tillbringades i franska vindistrikt och intresset för vin utvecklades snart till en passion för champagne och en ny karriär.

Hederslegionen är Frankrikes förnämsta orden. Den instiftades av Napoleon Bonaparte 1802. Orden utdelas för framstående militära eller civila insatser. Läs mer om orden här.

Stay tuned Sign Up