Bli medlem

 

Jul- & nyårshälsning 2011

 Kära Champagneklubbsmedlemmar!

Jag tänkte passa på att önska er en god jul och ett riktigt sprakande 2012. På nyår dricker ni alldeles säkert något riktigt gott. Påfallande många jag pratat med ska dricka Salon eller Winston Churchill. Två riktigt bra val trots att de är verkligt olika. Jag tror inte jag behöver komma med några pekpinnar om att undvika huttrandet utomhus och ta fram godbitarna till maten. Det där kan ni ju redan. Däremot kan julen ställa till det för oss gourmeter. Det är tyvärr så att julen är en konstig frossande orgie där uttrycket ”less is more” plötsligt verkar härstamma från Andromedagalaxen. I början av december var jag på säsongens första julbord på en högt ansedd gourmetrestaurang.

Här reflekterades det inte alls. Här är det plötsligt okej att fylla tallriken med en uppsjö av milt sagt kontrasterande maträtter i en salig röra. Sylta, sill, skinka, rödbetssallad, jansson, ägg, löjrom på samma tallrik som laxen. Hallåååååååååå! Hur i all världen kan man undvika att stanna upp och reflektera? Blir inte laxen metallisk efter att ha frossat i den ättiksstinna sillen? Lägger sig inte äggulan som ett kladdigt lager över tuggan just som den subtila löjrommen ska slinka in i gommen? Jag vet ! vi sköljer ned med lite sliskig julmust, eller en sup så vi slipper känna någonting alls. Får det lov att vara en valnöt, en mandarin, kanske en lussebulle eller varför inte en halv Aladdinask till glöggen när vi ändå e på G? Även i vår släkt går det till så här burleskt på julafton och vid julklappsutdelningens andra hälft vill gärna damerna ha lite vitt sällskapsvin att läppja på i de uppfrätta och beläggningstäta munnarna. Hur är folk skapta? Snälla kliv in och bli lite smakpoliser!

I går hade jag lilljul med kidsen och jag älskade det, men jag har kommit på att hela glädjen med den varmt röda och skäggiga rundmagade julen numera upplevs genom barnens glädje och förväntan. Melker stod och skakade tyst innan han vrålade ut sin lycka likt Tardelli efter finalmålet, när han fick sitt Ninjago Eldtempel. Wow vad lycklig jag blir av att se detta och wow vad härligt det är att minnas mina egna juliga lyckostunder i barndomen. Men årets känslomässiga julafton för mig det blir nog att sitta och dricka champagne hemma hos världens största vinsamlare i new York på nyårsafton.

Skål för ett fantastiskt nytt år!!

Richard Juhlin som snart ska öppna en 2002 Pol Roger i jakten på de 8000 champagnerna.

Här hittar du champagnerelaterade
gåvor till dig själv eller dina vänner…
Läs mer


 Vill du ordna en provning för jobbet, dina kunder, dina vänner...
Läs mer


Aktuella Producentprovningar

Läs mer här...


Champagnebarerna finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer


Lyssna på Champagne Club
Chill Out Theme by “I Awake”
Spela