Bli medlem

 

Exklusiva platser till unik champagneauktion på Åland

Vrakchampagne säljs till högstbjudande

Sommaren 2010 hittade dykare unika champagneflaskor i ett skeppsvrak i Ålands skärgård. Efter en lyckad bärgning stod det klart att man hittat världens äldsta bevarade champagne av champagnesorterna Veuve Clicquot, Juglar och Heidsieck. Ålands landskapsregering, som äger flaskorna, har beslutat att två flaskor kommer att föras till försäljning vid en exklusiv champagneauktion som hålls i Mariehamn på Åland den 3 juni 2011.

Namnet på det sjunkna fartyget är ännu okänt, liksom vart fartyget var på väg, men enligt experter rör det sig om champagne från tidigt 1840-tal. Flaskorna från skeppsvraket har därmed inte bara en fantastisk historia, det handlar också om världens äldsta champagneflaskor som bjuds ut till försäljning.

Auktionen är den enda renodlade internationella champagneauktionen i sitt slag i världen. En flaska Veuve Clicquot och en flaska Juglar kommer att säljas till högst bjudande. Auktionsförrättare är det världsledande auktionshuset Acker Merrall & Condit.

– Det finns få verkligt historiska ögonblick i vinvärlden, men det här är ett sådant tillfälle. Den här auktionen är en av de viktigaste och mest spännande någonsin, säger John Kapon som är VD vid auktionshuset Acker Merrall & Condit.

Totalt bärgades 145 flaskor champagne. Det största antalet flaskor som hittats, 95 stycken, tillverkades av det numera nerlagda champagnehuset Juglar på vars marker tillverkaren Jacquesson i dag producerar champagne. Antalet flaskor från champagnehuset Veuve Clicquot är 46 stycken. Av Heidsieck har fyra stycken flaskor champagne bärgats.

– Flaskorna saknar motstycke på marknaden. Vad slutpriset blir kan man bara spekulera i, men det handlar sannolikt om rekordnivåer, säger den världsledande champagneexperten Richard Juhlin.

– Det ekonomiska överskottet som champagneflaskorna förväntas ge oss på sikt ska öronmärkas för välgörande ändamål så som miljöförbättrande åtgärder för vattenkvaliteten i våra hav, säger avdelningschef Rainer Juslin vid Ålands landskapsregering.

Vad: Världens mest exklusiva champagne auktion
Var: Auktion i Alandica Kultur & Kongress i Mariehamn, Åland, Finland
När: Auktion fredagen den 3 juni 2011 klockan 15.00. Kringaktiviteter på temat champagne torsdag – lördag

Champagneclub erbjuds exklusiva platser

Den Åländska Landskapsregeringen har erbjudit Champagne Club och dess medlemmar 5 platser vid galamiddagen torsdag den 2 juni samt 5 platser till den exklusiva auktionen fredagen den 3 juni. Auktionen hålls i Mariehamn, Åland. Intresserade mejlar till Herman Johansson.

Dessa platser erbjuds till Er som är seriösa intressenter av fredagens auktion. Utöver dessa 5 platser finns det givetvis möjlighet för andra intresserade att besöka auktionen. detta sker genom ackreditering till auktionshuset Acker Merrall & Condit. 

Veuve Clicquot deltar i unik champagneauktion

Champagnehuset Veuve Clicquot kommer att delta i den champagneauktion som hålls i Mariehamn på Åland den 3 juni 2011. Vid auktionen säljs ett par exklusiva flaskor champagne som upptäcktes i ett skeppsvrak utanför Åland sommaren 2010. Därtill kommer Veuve Clicquot att föra ytterligare sällsynt årgångschampagne till auktionen. Auktionsförrättare är auktionshuset Acker Merrall & Condit. Läs pressmeddelandet 

Se annonsen för auktionen

 

Här hittar du champagnerelaterade
gåvor till dig själv eller dina vänner…
Läs mer


 Vill du ordna en provning för jobbet, dina kunder, dina vänner...
Läs mer


Aktuella Producentprovningar

Läs mer här...


Champagnebarerna finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer


Lyssna på Champagne Club
Chill Out Theme by “I Awake”
Spela