Bli medlem

 

Björnstierne skriver fine wine-blogg

Vår creative head sommelier Björnstierne Antonson har fått i uppdrag av vår samarbetspartner WineFinder.se att skriva en fine wine-blogg. Han kommer att skriva om champagne, rara viner, gastronomi och andra för livet gastronomiska väsentligheter. Följ honom här…  

Om Björnsteirne

Han är en av Sveriges mesta och främsta tävlingssommelierer med en seger som Svensk Mästare 2003 och 13 silver på nationella och internationella mästerskap. Han ingick i den andra kullen av studenter som utbildade sig till sommelier och högre måltidskunskap i Grythyttan i mitten av 1990-talet.

Björnstierne kom därefter att arbeta på Vinkällaren Grappe, startade upp den lika gemytliga som utmärkta vinbaren Baràvin som tyvärr inte längre finns kvar, därefter på chefssommelier i F12-gruppen, Vinbaren på Gondolen och Vassa Eggen. En tid arbetade han som marknadschef hos Vindirekt, en liten kvalitetsdriven firma som bland annat var stora på viner från Bourgogne, Champagne, Toscana och Piemonte.

Efter ett par års utlandsvistelse, kom Björnstierne tillbaka till Sverige i mars 2008. Numera möter man honom som creative head sommelier på The Lobby i Stockholm, där han varje fredag driver Richard Juhlin Champagne Bar. Han är medlem i WineFinders vinkomitée sedan hösten'10.

Björnstierne har myntat uttrycket 'Vinosofin'; Enligt teosofin kan människan enbart finna harmoni i konsten. Sommelierens nya livsåskådning vinosofin handlar om att människan enbart upplever harmonin genom vinet.

Björnstierne minns med glädje sina barndoms somrar i källarna i Trier som liten gosse. Har givetvis samplat det kluckande ljudet av Latour 82 i Riedelglas och använder det som mobilsignal. Han lyssnar med stor behållning på Glenn Gould, gärna Bach’s Goldbergvariationer, 1981 års konserter. Favoritpersedel är tastevin. Han äter gärna rött kött och dricker Claret, men vet inte varför! Blev nyligen utnämnd som årets medborgare i Pauillac, blev givetvis mycket stolt, men konfunderad då han inte bor i Pauillac. Trots sin marina uppväxt, började han inte uppskatta vita viner förrän ganska sent, runt 13-årsåldern. Favoritsemestern tillbringas i rum nr 11 på det diskreta, men lyxiga L’ Hotel de Beaune. Han är för övrigt mycket svag för stora viner från Wachau, Bourgogne, Champagne, Rheingau, Ribera del Duero och Piemonte.

 

 

Här hittar du champagnerelaterade
gåvor till dig själv eller dina vänner…
Läs mer


 Vill du ordna en provning för jobbet, dina kunder, dina vänner...
Läs mer


Aktuella Producentprovningar

Läs mer här...


Champagnebarerna finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer


Lyssna på Champagne Club
Chill Out Theme by “I Awake”
Spela