Bli medlem

 

Richard Juhlin; Julkrönika 2010!

 Vissa tror att jag lever ett lyxliv och är lite bortskämd och om man som jag provade champagne för uppskattningsvis 60 miljoner på tre dagar är det kanske lite svårt att säga emot, men jag ska ändå göra ett försök. Ni förstår säkert att omkorkning av champagne knappast är något jag förordar. Ändå stod jag i egenskap av konsult till Åländska regeringen bakom det beslut som fattades att omkorka samtliga buteljer man hittade ombord på det åländska vraket. Efter att ha observerat läckage hos alldeles för många buteljer och eftersom ursprunget endast kan spåras på korkens undersida fanns inget val!


Jag flögs in tillsammans med en arkeolog och ett tekniskt team från Veuve Clicquot för att i tre dagar omkorka och testa samtliga buteljer. Jag är tämligen nöjd med resultatet då ett drygt sextiotal flaskor hamnade i första kategorin av säljbara och enastående bra viner. Ungefär en tredjedel hamnade i mellanskiktet och kommer att hamna som reservvin i någon spännande jubileumscuvée. Den sista tredjedelen var odrickbara oftast med ett stänk havsvatten. Ett fåtal buteljer var så hemska att vi fick utrymma provningsrummet. Kommer ni ihåg på högstadiet när det allt som oftast var någon som kastat en stinkbomb med stank av ruttna ägg. Jag gick alltid hem då men den här gången fick jag inte: Bara att vädra och efter en kort promenad gå på dem igen. Tänk er en fantastisk middag där man emellan rätterna måste dofta på en spya i två sekunder. Doftsinnet fungerar tyvärr så att vi minns det obehagliga allt för väl så flera av de fina flaskor som jag utan problem placerade i hösta kategorin kunde jag inte njuta av.

När jag kröp till kojs efter förrättat verk mindes jag alltför väl koskiten, dystanken och de ruttna äggen. Tur att vi hann avrunda kvällarna med ett par glas fantastiska rödviner. Det är alltså inte alltid så lätt att vara champagneexpert. Nu hinner jag inte skriva mer eftersom jag ska till Paris imorgon och äta på Tour d´Argent. Lite självömkan måste man få unna sig.
Jag önskar Er alla en riktigt god Jul & ett Gott Nytt År!

Lidingö 16 december 2010
Richard Juhlin

Här hittar du champagnerelaterade
gåvor till dig själv eller dina vänner…
Läs mer


 Vill du ordna en provning för jobbet, dina kunder, dina vänner...
Läs mer


Aktuella Producentprovningar

Läs mer här...


Champagnebarerna finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer


Lyssna på Champagne Club
Chill Out Theme by “I Awake”
Spela