Bli medlem

 

Höstsnack: Var är Julle på planeten?

Jag hörde att det var rätt många som undrade var jag var ute på mässan i Nacka och det var ett tag sedan ni fick ett livstecken från mig förutom det faktum att det formligen sprutar in nya tasting notes i databasen. Ja just när ni läser det här befinner jag mig i Dubai där solcellerna ska fyllas på inför vintertristessen.

Annars har det varit en mycket hektisk period med många olika uppdrag främst hemma i Norden där jag just nu fokuserat på att föreläsa om våra bortglömda sinnen doft och smak och kopplat detta till svensk mat. Det finns nämligen ett uttalat regeringsstyrt mål att göra Sverige till världens främsta matland.  En rolig satsning men en utopisk målsättning om ni frågar mig. Mitt bidrag är främst att försöka vända på debatten och inte bara fokusera på vad vi kan producera och laga utan först lära folket att använda sina sinnen så kommer nyfikenheten och aptiten på kulinariska upplevelser att leda till kvalitetsefterfrågan och därigenom en större marknad för ekologiskt odlade vinbär i jämtland, eller spanska bondbönor från Öländsk kalksten.

Ett underbart gästspel av Jacquesson med tonvikt på de magiska vingårdsvinerna från 2002 har jag också lyckats klämma in som ni kanske noterat. Annars ligger största fokus nu i väntan på premiären av den norska tv-serien Nesevis på min nya bok 8000 Champagner. Ja ni läste rätt! En lite vulgär mängd kan tyckas och man kan verkligen fråga sig om det är intressant att bara stapla ännu fler champagner på varandra? Är inte marknaden för dessa tegelstensböcker mättad? Konstigt nog verkar det inte så. Jag trodde det och var inriktad på att göra fler pocketguider, men överallt ifrån hör jag längtande röster om en ny bubbelbibel. För en månad sedan överraskade jag mig själv genom att lyfta luren och ringa till min trogna champagnefotograf Pål Allan och berätta att lusten återvänt och att det var dags att dubbla champagneskörden i ett nytt praktverk. En vecka senare var han med och plåtade landskap och degorgeringar som om tiden stått stilla. Min forna sekreterare Bodil gör just nu ett hästjobb och ringer ned till varenda liten producent och ber om uppdaterad information och champagneflaskor till Herr Juhlin att testa. I helgen brände jag av 52 nya sorter så det är faktiskt ett heltidsjobb just nu att gå till posten och hämta paket, packa upp, sortera, skriva in i databasen, slänga tomkartonger, prova, formulera och bedöma. Men jäklar så kul det är att se hur det står till med alla därnere!

En stor del av de nya sorter som dyker upp kör jag på privata middagar med någon mästerkock vid rodret och är ni intresserade att vara med och hjälpa till med bokjobbet kan ni ju slänga in ett mejl till oss i klubben. Nu ska jag packa det sista till Dubai. Rakapparat, tandkräm och en 1966 Franck Bonville Vinothèque.


Lidingö 13 oktober

RJ

Här hittar du champagnerelaterade
gåvor till dig själv eller dina vänner…
Läs mer


 Vill du ordna en provning för jobbet, dina kunder, dina vänner...
Läs mer


Aktuella Producentprovningar

Läs mer här...


Champagnebarerna finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer


Lyssna på Champagne Club
Chill Out Theme by “I Awake”
Spela