Bli medlem

 

Åländska champagneflaskor kan säljas på auktion

Livliga åländska diskussioner om hur champagnelasten ska tas tillvara. Många förespråkar försäljning. Dykarföretaget Anders Näsman Service från Tullinge i Sverige har nu kommit med ett anbud på skyddsbärgningen av det fantastiska champagnefyndet på havets botten i åländska farvatten. När bärgningen ska ske hålls hemligt. Men vad som sedan ska hända med fyndet är oklart. Den åländska landskapsregeringen har ett stort problem att lösa, menar bedömare enligt Ålandstidningen.

Många menar nu att en del av de unika buteljerna borde säljas på en internationell auktion där pengarna skulle gå till åtgärder som förbättrar Östersjöns maritima miljö. Förespråkarna för försäljning anser att det är det minsta man kan göra för att tacka havet som bevarat fyndet så väl.

Ett problem för landskapsregeringen är att fyndet enligt lagen är ett fornfynd som inte får säljas. För försäljning krävs i så fall en lagändring. Några experter på Åland anser dock att vinfyndet bör bevaras intakt för vidare forskningsstudier eftersom champagnevraket också innehåller andra fynd av matvaror och även en intakt spis. Landskapsregeringen borde kunna få internationella forskningspengar för detta. Några tycker också att det genast borde göras en dokumentär om fyndet eller en riktig äventyrsfilm med kända skådespelare. Allt för att sätta Åland på den internationella turistkartan.

Källa: www.wownews.se

Här hittar du champagnerelaterade
gåvor till dig själv eller dina vänner…
Läs mer


 Vill du ordna en provning för jobbet, dina kunder, dina vänner...
Läs mer


Aktuella Producentprovningar

Läs mer här...


Champagnebarerna finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer


Lyssna på Champagne Club
Chill Out Theme by “I Awake”
Spela