Bli medlem

 

Richard har ordet - välkommen tillbaka Kenta!

Mina bubbelvänner,

Tiden flyger och jag har inte hunnit med någon krönika åt er mellan alla provningarna och resorna. Istället har ni fått läsa en massa artiklar på bloggar och i tidningar som Decanter till exempel. Framförallt har ni kanske noterat att jag passerar 9000-sträcket i dagarna. Med sex utlandsresor på sju veckor har jag faktiskt själv lite svårt att samla intrycken, men gläder mig speciellt åt den stora officiella franska lanseringen av mitt nya champagneglas Richard Juhlin Optimum i champagnes högborg Les Crayères i Reims nu i veckan. Det känns faktiskt väldigt pirrigt eftersom nästan alla är där och eftersom det är första gången vi vänder på rollerna. Nu är det jag som ska presentera en produkt för dem att bedöma och kritisera. Spännande! Med tanke på att de japanska journalisterna tyckte att glaset utklassade Riedels så bör det väl gå bra. Om det blir en flopp kan jag alltid trösta mig med att jag dagen efter ska prova Henriots nya mystiska magnum cuve 38 Blanc de Blancs och dagen efter det tar med mig sönerna till Milano för att spana in derbyt mellan Inter-Milan tillsammans med några Italienska vänner. Hoppas vi slipper idioternas bengaliska eldar som haglade över San Siro i gårdagens EM-kval. Förutom alla champagnemässor, provningar och middagar har jag hunnit med att känna urkraften från svenska champagnehjärtan. Först en vanlig vardagskväll på Medborgarskolan i Stockholm med underbar publik glädje och engagemang, nästa dag en mäktig uppvisning av Linköpings fulltaliga munskänkar som stod ut med mitt mässande i två timmar på scen och en perfekt genomförd blindprovning därefter. Vilken kunskapsnivå och vilket engagemang. Jag blir så stolt över er.

Allra stoltast är jag över en av våra mest hängivna klubbmedlemmar som följt mig genom åren i olika barer och provningslokaler. Alltid har han suttit där med sitt gåtfulla leende och njutningsfulla ansikte sippande på någon av de mest exklusiva champagnerna. I många år har han drömt om att åka med på min årliga VIP-resa till Champagne och just i år gjorde han äntligen slag i saken. Nu skulle det ske! Kenta förberedde sig optimalt och åkte ner en dag tidigare väntades på flygplatshotellet när den fruktansvärda olyckan var framme. Några ryggövningar i sängen innan han somnade fick oönskad effekt. Smärta i bröstet. Kanske ett brutet revben?

Av lojalitetsskäl sa han inte ett ord till oss andra i gruppen under den stora dagen. Först när gruppen före middagen skulle ner och titta på de vackra källarna hos Ruinart bad han att få avstå eftersom han kände att en läkare nog borde ta en titt på honom. Ett dygn senare låg han på operationsbordet med livshotande blödning i hjärttrakten. Så overkligt för oss alla. Vi genomförde resan något sånär normalt eftersom det var Kentas vilja, men var hela tiden chockade över situationen. Många var ögonblicken då sorg och glädje blandades och livets allvar och förgänglighet kröp under skinnet på oss.

Idag känner jag en djup glädje och tacksamhet att jag fick detta sms från vår champagnekompis: ”Vaknade med ett happy smile i morse! Kroppsmotorn känner sig taggad för comeback och jag tar ambulansflyget hem till Sverige idag. Min bästa egenskap jag har är att jag aldrig ger upp. Har jag trillat ned tar jag revansch. Det korta jag fick uppleva med champagnegruppen var fantastiskt. Numera har jag ett champagnehjärta som jag är mycket stolt över”. Vi är stolta över dig Kenta.

Lidingö 18 november

RJ

Här hittar du champagnerelaterade
gåvor till dig själv eller dina vänner…
Läs mer


 Vill du ordna en provning för jobbet, dina kunder, dina vänner...
Läs mer


Aktuella Producentprovningar

Läs mer här...


Champagnebarerna finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer


Lyssna på Champagne Club
Chill Out Theme by “I Awake”
Spela