Bli medlem

 

Tävling: champagnekryssa med sommelieren på Cinderella

Älskar man extravaganta bubblor, så missar man inte denna champagnefyllda resa. Som resenär får man ta del av Björnstierne Antonsons expertföreläsning, besöka minimässa, fynda specialinköpta champagner i taxfree och avnjuta en specialkomponerad trerätters champagnemeny tillsammans med Björnstierne Antonson.

TÄVLING
Richard Juhlin Champagne Club arrangerar i samarbete med Viking Line en tävling. Värva minst 2 nya medlemmar under september och svara rätt på frågan: Hur många unika champagner har Richard provat fram tills idag(dagen då ditt svar mejlas in)? Vinnaren erhåller en champagnekryssning för två personer. Mer info nedan.

Mejla in ditt svar till Björnstierne.

KRYSSNINGEN
För er som inte vinner kan man givetvis åka med på kryssningen. Björnstierne startar kryssningen med en förläsning och provning av personligt utvalda champagner från; Henroit & Pommery.

I priset ingår
Dygnskryssning Stockholm–Mariehamn
Del i A2-hytt
Trerätters temamiddag* i Food Garden inkl tre utvalda champagner (12 + 24 + 12 cl)
Champagneprovning samt program enligt ovan Frukost i Food Garden
Prisexempel 1795 kr/person

Gäller avresa 8/11 2012 då två vuxna delar hytt.

HENRIOT
Joseph Henriot är en av Champagnes mäktigaste män. Efter att ha varit chef på Veuve Clicquot i många år återvände han till Henriot 1994. I dag drivs firman av hans ödmjuke och ytterst kompetente son Stanislas Henriot. Vinmakare är Laurent Fresnet. Henriotfamiljen var odlare i Champagne redan 1640 och de startade sitt eget champagnehus 1808. Firmans styrka har alltid varit de högklassiga vingårdar de ägt i Côte des Blancs. I dag har man endast 25 hektar egna vingårdar i Chouilly, Avize och Epernay. Den totala andelen Chardonnay från firmans fina kontrakt med odlarna är över 40% och dominerar husstilen med sin rena eleganta, friska citrusfrukt. Släkten Henriot har alltid haft starka band med Charles Heidsieck och delar fortfarande delvis kontor och vinanläggning. Med Clicquot däremot delar man källare. Firmans största exportmarknad är Schweiz där Henriots torra klassiska, lite försynta champagner gör stor succé. Firman hade stor framgång på Millennieprovningen. Personligen blir jag bara mer och mer förtjust i dessa stilrena klassiker. Härifrån kommer några av världens godaste viner. Väldigt nära 5 stjärnor.

POMMERY
1856 grundades Pommery & Greno efter att tidigare hetat Dubois-Gosset sedan tjugo år tillbaka. Man etablerade en försäljningskanal med engelsmännen redan på 1800-talet och var pionjärer med sin torra champagne helt utan dosage. Marquise de Polignac var en av de första ägarna och en släkting i rakt nedstigande led, Prince Alain de Polignac, var länge ansvarig för blandandet av cuvéen. Prince Alain är en mycket fascinerande man som bättre än någon annan vinmakare kan beskriva filosofin bakom sin vinmakarkonst. 1990 hamnade även Pommery i den mäktiga Moët-Hennessygruppen och 2002 tog Vranken över, men husstilen hålls intakt tack vare Thierry Gasco som tränats upp av prinsen. Pommery är en av de firmor som äger mest mark i Grand cru-byarna, men vad som är mindre känt är att deras lägen inom kommunen inte alltid tillhör de främsta. Förutom Pommerys egna druvor, köps 70% av behovet in från hela Champagne och vinifieras modernt. Onekligen är Pommery ett stort namn framför allt historiskt sett. Husstilen utgörs av torra, strama, stilrena champagner med en ung frukt och omisskännlig stålighet som tar många år att rundas av. Prestigechampagnen Louise Pommery stämmer inte in på den beskrivningen, men är istället ofta lite för mjuk och polerad för att nå upp till konkurrenternas toppviner. Jag har gång på gång häpnat över storheten i äldre årgångar från Pommery. Helt nyligen köpte jag en stor mängd flaskor från 1911 till 1979 som legat orörda i Champagnes mörka gömmor sedan födseln. Varenda flaska jag öppnat hittills har varit fantastisk. Den moderna portföljen är också imponerande stram med årgångsvinet som bästa köp till källaren. Magnumbuteljer av den aristokratiska 96 finns fortfarande i omlopp och 2004 är sublim.

Därefter väntar… DINÉ CHAMPENOISE

Crème Vichyssoise serverad med enbärsgravad renrygg och friterad svartrot

Halstrad gösfilé med hummerrisotto, ostron-champagnesås och crudité

Mjölkchokladmousse på Fazers blå i mörkt chokladskal med basilikasmaksatt bärsallad

MINIMÄSSA
Efter frukost besöker du minimässan ombord tillsammans med den finska importören Vin Direkt Finland. I Cinderellas taxfree hittar du ett stort sortiment av champagner m fl drycker som är minst 25 procent billigare än i land.

Båten avgår 18:00 torsdag den 8 november och anländer Stadsgårdskajen kl 16:16 fredag 9 november. Precis så man hinner med ett par goda glas nere i champagnebaren som öppnar kl 17:00….

Klicka här för programmet, priser och bokning

Här hittar du champagnerelaterade
gåvor till dig själv eller dina vänner…
Läs mer


 Vill du ordna en provning för jobbet, dina kunder, dina vänner...
Läs mer


Aktuella Producentprovningar

Läs mer här...


Champagnebarerna finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer


Lyssna på Champagne Club
Chill Out Theme by “I Awake”
Spela