Bli medlem

 

Perrier-Jouët - specialprovning 10 december

Fortfarande några platser kvar…. Vi kan erbjuda 15 exklusiva platser till denna unika provning. I vår fortsatta ambition att ge Er medlemmar en möjlighet att bredda er kunskap om drycken champagne erbjuder vi Er den 10 december att deltaga i en mycket exklusiv provning. Vi vill bjuda in till provning kl.18.00 fredag 10 december. 

Om Perrier-Jouët;
1811 grundades huset av Pierre-Nicolas-Marie Perrier-Jouët. Under hans son Charles ledning blev firman mycket framgångsrik. 1959 fick Mumm aktiemajoritet i firman och huset inlemmades i den kanadensiska Seagramgruppen. Ett tag ägdes huset av Allied Domecq som oroande nog rev upp stora delar av husets fina gamla stockar i Cramant direkt vid övertagandet. Michel Budin, som drev firman fram till slutet av åttiotalet, var en stor beundrare av Art Noveau och öppnade ett Belle Epoque-museum 1990, tjugo år efter att firmans prestigechampagne med samma namn lanserades. I dag ägs huset av Pernod-Ricard. Jean-Marie Barillere är president och Hervé Deschamps vinmakare. Belle Epoque har blivit en jättesuccé överallt, speciellt amerikanerna har fallit för den blomsterprydda flaskan. Huset äger 108 hektar i sju byar, resterande 65% av druvorna köps in från 40 olika byar. Firmans viktigaste by är Cramant, där man äger 29 hektar i de allra bästa sluttningarna. I motsats till många andra stora hus, har man förvaltat arvet väl. Vinstockarna är mycket gamla och producerar fantastiska druvor som kan dominera en hel cuvée även om andelen är liten. Den delikata husstilen är mycket beroende av dessa Chardonnaydruvor.

Om Belle Epoque;
Årgångsvinet är en rostad klassiker och Belle Epoquevinerna är en stor glädjekälla för den romantiske vinälskaren. 1985 Belle Epoque Rosé röstades fram som tidernas främsta rosé vid Millennieprovningen. Den vita 99:an är något svag i doften ännu så länge, men mycket tät och sammanhållet fokuserad. Frukten är imponerande söt och årgångsstilen påminner inte så lite om 1989. Den nya Belle Epogue Blanc de Blancs är ljuvligt mjuk och smeksam med en kolossal simmig intensitet av söta grundtoner som samtidigt lyfts upp av citron och saftighet. Sensuell och fascinerade.

Viner som kommer att provas;
’Grand Brut’
’Belle Epoque 2002’
’Belle Epoque Blanc de Blancs 2000’ (mycket sällsynt, förekommer nästan bara vid provningar)
’Belle Epoque Rosé 2004’ på magnum
’Blason de France Rosé 2002’

Priset är 650 kr för samtliga platser, men är du medlem i Personally Invited så har du förtur (innebärande att vi den 23 och 24 november endast bekräftar PI-medlemmar). Anmäl ditt intresse på info@champagneclub.com senast den 3 december… och observera alltså att vi tillämpar först-till- kvarn-principen! Provningen börjar kl 18:00.