Bli medlem

 

Exklusiv provning - de Venoge - 11 februari

Det är alltid intressant och trevligt att samla skring en utbildande provning. Fredag den 11/2 har vi möjligheten att prova en vertikal av de VENOGE 'BLANC de NOIRS'. de VENOGE 'BLANC de NOIRS' är som du kanske vet inte deklarerad som årgång men vinet är från en enskild årgång, blandas alltså inte som en non-vintage cuvée i blenden. Aktuell årgång i nuvarande vin är 2006. de Venoge sista deklarerade årgång är 1990 av BdN och ingår i provningen som ser ut så här:

2006, 1996, 1995 samt 1990.

Er ciceron är vår sommelier Björnstierne Antonson. Provningen kostar 450 per medlem. Provningen startar klockan 18:00. Anmälan görs senast torsdag 2 februari på info@champagneclub.com

 

En liten de Venoge historia - Med champagne mot Nordpolen

De Venoges champagne har ett anrikt förflutet. Inte nog med att de Venoge redan vid mitten av 1800-talet blev ett av världens främsta champagnehus. Dessutom blev de Venoges Cordon Bleu vid förra sekelskiftet världens första champagne att flyga luftballong mot Nordpolen.

När ingenjör S A Andrée den 11 juli 1897 från Danskön på Spetsbergen lyfte med sin ballong Örnen för att nå försöka nå Nordpolen hade han en dyrbar last. Förutom sina två medresenärer Strindberg och Fraenkel, samt diverse avancerad forsknings- och vinterutrustning, medförde han även en låda av den finaste champagne, de Venoges Cordon Bleu.

Den första flaskan av de Venoges standardchampagne Cordon Bleu tappades år 1851. Tre år senare föddes Salomon August Andrée i Gränna i Småland. de Venoge blev under 1800-talets andra hälft ett av världens mest framstående champagnehus. S A Andrée blev under samma tid sävål ingenjör som en av världens mest hängivna ballongflygare.

Mot slutet av seklet bestämde sig ingenjör Andrée för att genomföra sitt livs projekt – att flyga ballong till Nordpolen. Fortfarande hade ingen människa varit i närheten av jordens nordligaste punkt. Andrée tänkte bli först. Projektet betraktades som våghalsigt men inte omöjligt. Det fanns många svårigheter att ta itu med och ingenjören hade en hel del spektakulära lösningar.

Att få rätt vikt på ballongen var viktigt. Det vanliga vid denna tid var att ha en stor ballast i form av sand. Andrée hade bestämt att även provianten skulle utgöra ballast. De tunga champagneflaskorna kom därmed väl till pass. Man hade även stora mängder cognac, portvin och öl med sig. Däremot sparade man in på citronsaften som skulle motverka skörbjugg.

Ett annat problem var att få ballongen tät. Man gjorde dagliga provmätningar för att se hur mycket gas som läckte ut. När det visade sig att ballongen läckte oroväckande mycket såg Andrée till att följande natt i hemlighet fylla på mer gas. Därmed visade nästa dags mätning betydligt bättre siffror. Andrée räknade sen med att ballongen skulle kunna hålla sig i luften i 30 dygn.

Resan kan knappast beskrivas som annat än ett fiasko. Redan vid avseglingen fick man problem. Ballongen rörde sig farligt nära vattenytan och man var kvickt tvungna att minska på vikten. Några hundra kilon sand åkte ut. Champagne och övrig proviant fick vara kvar. I drygt två av de beräknade trettio dygnen höll man sig i luften, innan ballongen landade mjukt på polarisen.

I det läget skulle man kunna tro att champagnen hade fått göra sitt. Andrée ville dock inte gärna överge den och i det som nu blev en kamp för överlevnad, fick champagneflaskorna följa med. I tio veckor gick männen till fots över isen, i en hopplös kamp mot det övermäktiga polarklimatet. Det dröjde drygt 30 år innan expeditionen återfanns. Bredvid Andrées kropp låg en champagneflaska.

Året var 1930 och de tre nationalhjältarna fördes hem till Stockholm där de fick en statsmannamässig begravning. Sen gick det ytterligare drygt 30 år innan Andrées hjältestatus började ifrågasättas och expeditionen alltmer började ses som ett vansinnigt jippobetonat fiasko. Men det är helt annan historia. De Venoges champagnehus status har däremot aldrig ifrågasatts, utan är tvärtom högre än någonsin.

Fotnot: Källorna säger olika om huruvida de Venoge var en av sponsorerna av Andrées expedition.