Bli medlem

 

THANK GOD - IT'S FRIDAY-MYS! v40 Pol Roger 'Cuvée Winston Churchill' 2000

Denna fredag låter vi Er få möjligheten att prova en riktig världskändis! Vi har kommit över några flaskor av den eftertraktade 2000 POL ROIGER ’CUVÉE WINSTON CHURCHILL’ [hemlig blend]. 12 cl för 295 kronor!!

RJ om POL ROGER: Efter en lång härlig period med Christian Pol Roger vid rodret tog Christian de Billys son Hubert som över, men lämnade nyligen över till majestätiske och sportige Laurent d`Harcourt.

Firman äger i dag 85 hektar vingårdar mestadels nära Épernay: Mardeuil, Chouilly, Pierry, Moussy, Chavot, Cuis, Cramant och Grauves. Detta täcker 45% av behovet. Resterande 55% tas från Pinotbyar för att ge ryggrad åt vinerna. Pol Rogers vinifikation är högst normal, vilket leder mig till slutsatsen att storheten ligger i druvkvaliteten och framför allt skicklighet i skapandet av cuvéen. Vinerna är medelfylliga med en härlig fruktig balans och perfekt dosage. Moussen är exemplarisk med mindre bubblor än vanligt på grund av en källartemperatur som ligger en halv grad under genomsnittet. Pol Roger hade fler och äldre viner med i Millennie-provningen än nästan något annat champagnehus, vilket är helt naturligt eftersom Pol Rogers årgångschampagner har enorm klass och är så långlivade.

Normalt sett är man mest berömd för sina Pinotdominerade cuvéer som i dag blandas av Dominique Petit, men på Villa Pauli blev man belönad för tidernas främsta blanc de blancs med sin mäktiga 59:a och min enda 100-poängare är en blanc de blancs från Pol Roger. Jag älskar hela firmans portfölj från den vanliga standardchampagnen upp till Cuvée Sir Winston Churchill och garanterar er att varenda frisk flaska kommer att ge en livsförlängande

RJ om 2000 POL ROIGER ’CUVÉE WINSTON CHURCHILL’ [hemlig blend]: 'Svenska vinjournalisters favoritchampagne. Den kombinerar storslagen smakrikedom och koncentration med en publik fruktig stil. Efter ett löfte till Churchillfamiljen vägrar Christian Pol-Roger att avslöja druvsammansättningen. Men jag tror att jag kommer nära sanningen med min gissning på 70% Pinot Noir och resten Chardonnay. Vinet är gjort endast från firmans Grand cru gårdar. Winston Churchill är det vin från firman som kräver längst lagring. Inte alls så spännande när den släpptes. Men tonerna finns här i en ovanligt vek form. Kommer tiden ge den önskvärda pushen? Jodå. Redan väldigt värdig sin etikett.' RJ poäng 90(94)

Vi erbjuder er ett glas, 12 cl för 295 kronor eller ett smakprov. Sugen? Hjälp oss bättra på per capita konsumtionen av champagne denna freddag!