Bli medlem

 

Thank GOD - IT'S THURSDAY-MYS! V15 - 2007JÉROME PRÉVOST 'LA CLOSERIE EXTRA BRUT' [100PM]

Klockan 20:00 öppnar vi en efterfrågad godbit, enligt denna numer återkommande torsdagstradition. Vi startar vår tolkning av fredagsmyset redan på torsdagar. Denna torsdag låter vi Er få möjligheten att prova en riktig världskändis! Vi har kommit över några flaskor av den eftertraktade 2007JÉROME PRÉVOST 'LA CLOSERIE EXTRA BRUT' [100PM]. 12 cl för 250 kronor eller ett smakprov, 5 cl för 125 kronor!!!

Richard om JÉROME PRÉVOST 'En av Anselme Selosses lärjungar, som arbetar med exakt samma metoder och delvis tillsammans med Anselme i Avize. Vid mitt första möte med vin från Prévost blev min gissning Tarlant i Oeuilly där man arbetar med druvor från Marnedalen, undviker malolaktisk jäsning och vinifierar uteslutande i små nya ekfat. Jag sa också att det skulle kunna vara Selosse för vissa toner är identiska med vad den store mästaren presterar. Oerhört intressant att se att det går att vinifiera fram ett sådant vin enbart från Pinot Meunier. Det måste vara första gången det görs från nya ekfat, vilket visar att det inte är så konstigt att Krug och José Michel gör så stora och lagringsbara viner med en hög andel Pinot Meunier. Jag längtar efter en årgångschampagne från Prévost att följa in i framtiden. Största hemligheten till framgången verkar dock vara sticklingarna från Selosse och Dauvissat i Chablis.’

Richard om 2007 JÉROME PRÉVOST 'LA CLOSERIE EXTRA BRUT' [100PM]; ’Prévost är en oerhört spännande nykomling som endast arbetar med pinot meunier än så länge. Han undviker malolaktisk jäsning och vinifierar uteslutande i små nya ekfat. Oerhört intressant att se att det går att vinifiera fram ett sådant vin enbart från Pinot Meunier. Det måste vara första gången det görs från nya ekfat, vilket visar att det inte är så konstigt att Krug och José Michel gör så stora och lagringsbara viner med en hög andel pinot meunier. Största hemligheten till framgången verkar dock vara sticklingarna från Selosse. Produktionen är enbart 12 000 flaskor per år. Underbar Selosseliknande profil på alla hans viner. Skön vild rikedom och fluffig exotism rakt igenom.’
RJ poäng 89(91)

Vi erbjuder er ett glas, 12 cl för 250 kronor eller ett smakprov, 5 cl för 125 kronor. Sugen? Hjälp oss bättra på per capita konsumtionen av champagne denna torsdag!

THE RICHARD JUHLIN CHAMPAGNE GUIDE innehåller just nu 7 640 viner. 75 nya noteringar den här veckan! Du vet väl att du kan gå in och se förra veckans champagnelista i baren i Stockholm på följande länk?