Bli medlem

 

Ny huschampagne - Pol Roger 'Brut Réserve'

Denna fredag är det dags att visa upp en ny huschampagne i champagnebaren på Café Egoïste:

POL ROGER ’BRUT RÉSERVE’ [33PN 33PM 34CH]

RJ om POL ROGER: ’Några av de godaste flaskor standardchampagne jag druckit har varit vällagrade Pol Roger. Just förmågan att åldras med skönhet, är vinets främsta förtjänst. Efter en svacka är man tillbaka på rätt spår igen.’ RJ poäng 78(87)

Vi erbjuder er ett glas, 12 cl för 120 kronor. Sugen? Hjälp oss bättra på per capita konsumtionen av champagne denna torsdag!


RJ om POL ROGER: Efter en lång härlig period med Christian Pol Roger vid rodret tog Christian de Billys son Hubert som över, men lämnade nyligen över till majestätiske och sportige Laurent d`Harcourt.

Firman äger i dag 85 hektar vingårdar mestadels nära Épernay: Mardeuil, Chouilly, Pierry, Moussy, Chavot, Cuis, Cramant och Grauves. Detta täcker 45% av behovet. Resterande 55% tas från Pinotbyar för att ge ryggrad åt vinerna. Pol Rogers vinifikation är högst normal, vilket leder mig till slutsatsen att storheten ligger i druvkvaliteten och framför allt skicklighet i skapandet av cuvéen. Vinerna är medelfylliga med en härlig fruktig balans och perfekt dosage. Moussen är exemplarisk med mindre bubblor än vanligt på grund av en källartemperatur som ligger en halv grad under genomsnittet. Pol Roger hade fler och äldre viner med i Millennie-provningen än nästan något annat champagnehus, vilket är helt naturligt eftersom Pol Rogers årgångschampagner har enorm klass och är så långlivade.

Normalt sett är man mest berömd för sina Pinotdominerade cuvéer som i dag blandas av Dominique Petit, men på Villa Pauli blev man belönad för tidernas främsta blanc de blancs med sin mäktiga 59:a och min enda 100-poängare är en blanc de blancs från Pol Roger. Jag älskar hela firmans portfölj från den vanliga standardchampagnen upp till Cuvée Sir Winston Churchill och garanterar er att varenda frisk flaska kommer att ge en livsförlängande lyckoupplevelse. Just nu vill jag slå ett slag för 2000 Blanc de Chardonnay som håller högsta klass till en riktigt låg penning. 2002 vinerna är ämnade för källaren.