Bli medlem

 

Thank God - It's Friday! v10 - 2006 MICHEL ARNOULD 'MÉMOIRE des VIGNES'

Under kvällen öppnar vi en efterfrågad godbit, enligt denna numer återkommande freddagstradition. Denna torsdag & fredag låter vi Er få möjligheten att prova en riktig världskändis! Vi har kommit över några flaskor av den eftertraktade:

2006 MICHEL ARNOULD 'MÉMOIRE des VIGNES' [100PN]
Verzenay | Champagne | Frankrike | importör Theis Vine/Terrific Wine | SBnr 77580 SEK 851

TASTING NOTE 'En blanc de Noirs från de äldsta och bästa vinstockarna i Verzenay. Här är det ett fullständigt respekterande av vingårdens storhet och en tillit till naturen som ger vinet dess storhet. Ett maximalt fruktkoncentrerat vin med polerad sötma och Winston Churchillika toner av lakrits, mörk choklad, honung och aprikosmarmelad. Underbart god redan på ett fruktbombvis som får många törstiga att dricka för ungt. Lagra och se hur terrioiren kryper fram och rökigheten kommer att lyfta vinet till ännu mer spännande höjder. Det var fantastiskt kul att prova 2005 bredvid denna eleganta och mycket mer mineraldrivna 2006 från samma stockar. Alla var hänförda kring bordet över variationerna på samma tema. Allra mest min gode vän Peter Gago från Penfolds.' RJ points 89(94)

RJ OM MICHEL ARNOULD (Flaskor/år: 100 000)Grundat 1929 av Henri Lefèvre. Patrick Arnould har något stort på gång. Han har slutat sälja druvor till Bollinger och behåller idag allt till sin egen champagne. Han hade tidigare ett utbyte av druvor med Bonnaire i Cramant men nu istället med Cazals i Mesnil. Idag förfogar han över 35 hektar varav 80 procent pinot noir som ger några av de svartaste druvor Champagne kan uppbringa. Husstilen är mycket sofistikerad med oväntad elegans med tanke på ursprunget. 2006 Mémoire de Vignes är en fantastisk champagne värd att springa benen av sig för att komma över.