Bli medlem

 

Ny HUSCHAMPAGNE v21 - CATTIER 'Clos du Moulin'

Eftersom champagnebaren frekventeras ofta så byts huschampagnen var fjortonde dag. Dessa veckor fokuseras lite extra på denna producent. Exempelvis så serveras den aktuella préstigecuvéen per glas under dessa veckor. Här representeras de mest kända och tongivande champagnehusen och de mest omskrivna odlarna.

CATTIER 'CLOS du MOULIN' [70PN 30CH]
Chigny-lés-Roses | Champagne | Frankrike | importör Mission Wines | SBnr 77399 SEK 509 sek

TASTING NOTE 'Clos du Moulin är en av Champagnes bäst bevarade hemligheter. Likt en vårvind sveper vinet fram med sina rena toner av krusbär, vita vinbär, jasmin, rabarber och digestivekex. En riktigt delikat lite pärla med mikroskopiskt små mjuka bubblor och krämig lätt munkänsla. Vackert ungt aromspektrum av smultron, klorofyll och försommarblomster. Pigg och virvlande intensiv på tungan ännu utan det djup som tiden kommer att skänka detta fina vin.' RJ points 86(90)

RJ om CATTIER Så tidigt som 1763 ägde familjen vingårdar i Chigny. I början sålde de nästan hela skörden till de stora husen, men har efter hand etablerat sig som ett självständigt och respekterat champagnehus. I dag drivs firman av Jean-Louis och Jean-Jacques som tagit över efter sin far (med det inte helt oväntade namnet Jean). Man förfogar över 32 hektar och Cattier exporterar i dag så mycket som 60% av sin totala produktion. Man är i hög grad självförsörjande när det gäller druvor. Husstilen utgörs av charmiga, parfymerade, välgjorda och pålitliga viner till måttliga priser. Vinmakare är Alexandre Cattier.