Bli medlem

 

ny HUSCHAMPAGNE v10 - MICHEL ARNOULD 'LA GRANDE CUVÉE de MICHEL ARNOULD'

Eftersom champagnebaren frekventeras ofta så byts huschampagnen var fjortonde dag. Dessa veckor fokuseras lite extra på denna producent. Exempelvis så serveras den aktuella préstigecuvéen per glas under dessa veckor. Här representeras de mest kända och tongivande champagnehusen och de mest omskrivna odlarna.

mv MICHEL ARNOULD 'LA GRANDE CUVÉE de MICHEL ARNOULD' [70PN 30CH]
Verzenay | Champagne | Frankrike | importör Theis Vine/Terrific Wine | ca 425 sek

TASTING NOTE 'Utvalda vinstockar som mixas med lite Mesnil från Claude Cazals & Cramant från Bonnaire (endast från en årgång). Lovande stram champagne med mineralfokus och strålande balans. Slutresultatet är ett mycket ungdomligt och något slutet vin som kräver många års lagring för att få komplexiteten att skjuta fart ordentligt. Mycket läcker mörk frukt under ytan.' RJpoints 83(88)

Vi erbjuder er ett glas, 12 cl för 120 kronor. För flaskan 695 sek. Sugen? Hjälp oss bättra på per capita konsumtionen av champagne denna fredag!

RJ ON MICHEL ARNOULD Flaskor/år: 100 000)Grundat 1929 av Henri Lefèvre. Patrick Arnould har något stort på gång. Han har slutat sälja druvor till Bollinger och behåller idag allt till sin egen champagne. Han hade tidigare ett utbyte av druvor med Bonnaire i Cramant men nu istället med Cazals i Mesnil. Idag förfogar han över 35 hektar varav 80 procent pinot noir som ger några av de svartaste druvor Champagne kan uppbringa. Husstilen är mycket sofistikerad med oväntad elegans med tanke på ursprunget. 2006 Mémoire de Vignes är en fantastisk champagne värd att springa benen av sig för att komma över.