Bli medlem

 

Thank God - It's Friday! v44 - 2006 Hatt et Söner 'Le Grande Père'

Under kvällen öppnar vi en efterfrågad godbit, enligt denna numer återkommande freddagstradition. Denna torsdag & fredag låter vi Er få möjligheten att prova en riktig världskändis! Vi har kommit över några flaskor av den eftertraktade:

2006 HATT et SÖNER ' LE GRAND-PÈRE''
Bergères-les-Vertus | Champagne | Frankrike | importör JM Dryckeshensdel | ca pris 900 kr | 100CH | BJ 92(94)

TASTING NOTE 'Härlig gul plommonton, ovanligt mycket röda frukter för att vara en Blanc de Blanc. Bra rikedom och skönt polerad fukt, dock störs helheten något av en smygande ton som påminner om vått knäckebröd. En aningen för hög dosage som ger ett publikt intryck. Är detta bra eller dåligt? Kommande komersiell succée lär få utvisa det i framtiden. Detta är flaggskeppet som en hommage till farfar Joseph Ruscon – Le Grand Père. Dosage 8 g/l. Lagring på fällningen i 7 år (dégorgerad mars 2008), total lagringstid 8 år. Årliga produktionen är 3500 flaskor.' RJpoints 79(79) 

RJ OM HATT et SÖNER Francois Vallois är under avveckling och kommer att ge plats åt Hatt et Söner. Företaget SARL Francois Vallois i Frankrike har bytt namn och har nu två namn under avvecklingen: Comte de Vallois, Hatt et Söner och kommer att byta till endast Hatt et Söner när Francois Vallois är helt avvecklat. Druvorna kommer främst från Bergères-les-Vertus och Vertus (båda 95 %), men man köper även från Oger och Mesnil-sur.Oger som ligger nära och är 100% grand cru-byar. För vintillverkningen nyttjas koperativet i Vertus men man håller för närvarande på att bygga upp egen produktionskapacitet. När det är klart avser man att bli en fullvärdig Négoçiant Manipulant, det vill säga erhålla hus-status.