Bli medlem

 

Thank God - It's Friday! v18 HENRI GIRAUD 'FÛT DE CHÊNE'

Under kvällen öppnar vi en efterfrågad godbit, enligt denna numer återkommande freddagstradition. Denna fredag låter vi Er få möjligheten att prova en riktig världskändis! Vi har kommit över några flaskor av den eftertraktade :

nv HENRI GIRAUD 'FÛT de CHÊNE' [75PN 25CH ]
Aÿ | Champagne | Frankrike | importör: Bravin| SBnr 95131 pris 879 sek

TASTING NOTE ‘Ett lysande komplext soleravin som ligger i kontakt med jästen i 6 år. Fräschare och mer komplext än årgångsvinerna, men mindre koncentrerat. Doften påminner om Krug Grande Cuvée med ett uns av exotism och dvärgbanan som tyngre attribut. Även smaken har likheter, men är sötare och mer exotisk.' RJpoints 92(93)

Vi erbjuder er ett glas, 12 cl för 375 sek. Sugen? Hjälp oss bättra på per capita konsumtionen av champagne denna fredag!

RJ OM HENRI GIRAUD Familjen Hémart bosatte sig i Aÿ i början av 1600-talet och startade med champagne under 1700-talet. I början av 1900-talet gifte sig Hémart med Léon Giraud. I dag leder Claude Giraud 12:e generationen. Vinerna har förbättrats fantastiskt mycket under senare år. Passionen för ekfat lönar sig här. Man jobbar engagerat uteslutande med Argonneek och studerar noggrant även egens terroirkaraktär i kombination med vinet. Idag gör Claude underbart rika och smeksamma viner med klassisk hasselnötsdoftande bykaraktär. Espritserien innehåller även druvor från Louvois och Bouzy. Hommage smakar som Bollingers standardcuvée gjorde förr i tiden och Fût de Chêne är några av de rikaste och mest gastronomiskt inriktade champagnerna som existerar.