Bli medlem

 

Ny huschampagne v20 & v21 Pierre Peters 'Cuvée de Réserve'

Eftersom champagnebaren frekventeras ofta så byts huschampagnen var fjortonde dag. Dessa veckor fokuseras lite extra på denna producent. Exempelvis så serveras den aktuella préstigecuvén per glas under dessa veckor. Här representeras de mest kända och tongivande champagnehusen och de mest omskrivna odlarna.

sa PIERRE PETERS 'CUVÉE de RÉSERVE' [100CH]
Le Mesnil-Sûr-Oger | Champagne | Frankrike | importör: The WineAgency Sweden AB | SBnr 7350 SBpris 649 sek för magnum

TASTING NOTE ‘Kvaliteten är alltid hög, men vissa mogna exemplar höjer sig över mängden med sin rostade Mesnilkaraktär och gräddiga fyllighet. Vissa gånger också med ett rökigt drag och alltid med gråpäron som underton. På magnum är det alltid ren årgång i vinet' RJpoints 78(85)

Vi erbjuder er ett glas, 12 cl för 120 kronor. För hela flaskan 695 sek. Sugen? Hjälp oss bättra på per capita konsumtionen av champagne denna fredag!

RJ OM PIERRE PETERS Släkten Peters kom ursprungligen från Luxemburg innan Pierre slog sig ner i Le Mesnil. Den ständigt leende och oerhört skicklige François Peters förfogar över 17,5 hektar, varav 12 hektar ligger i de bästa delarna av Le Mesnil. I flera år ingick druvorna från de gamla stockarna i Les Chétillon i årgångsvinet, men numera görs en Cuvée Spéciale på druvor endast från detta unika läge. Entusiasmen över detta vin världen över är mycket stor innan någon ännu fått möjlighet att smaka en mogen flaska. Mesnils viner tar lång tid på sig att mogna, men champagne från Peters erbjuder redan från början en lättillgänglig fruktighet påminnande om mandarin samt en stor portion söta kola- och nötaromer. Med stigande ålder blir de majestätiska och djupa som brunnar, fyllda av kaffe- och valnötsarom samt en flyktig, vibrerande exotisk fruktighet. 2004 Les Chétillon är en blyg och vacker skönhet som ännu så länge gäckar oss med sin flyktiga sublima charm. Glasutvecklingen visar att något stort är på gångrunt hörnet. Lättare än vanligt, men precis så snyggt som det ska vara.