Bli medlem

 

Ny huschampagne v13 - de VENOGE 'BRUT CORDON BLEU'

Eftersom champagnebaren frekventeras ofta så byts huschampagnen var fjortonde dag. Dessa veckor fokuseras lite extra på denna producent. Exempelvis så serveras den aktuella préstigecuvén per glas under dessa veckor. Här representeras de mest kända och tongivande champagnehusen och de mest omskrivna odlarna.

sa de VENOGE 'BRUT CORDON BLEU' [50PN 25PM 25CH]
Epernay | Champagne | Frankrike | importör: Enjoy Wine | SBnr 83700 SBpris 629 sek för magnum

TASTING NOTE ‘Detta vin går från klarhet till klarhet. Reservvinerna måste vara av mycket god kvalitet. Klassisk, stor, brödig doft och rik, rökig och fruktig Pinotsmak.' RJpoints 79(83)

Vi erbjuder er ett glas, 12 cl för 120 kronor. För hela flaskan 695 sek. Sugen? Hjälp oss bättra på per capita konsumtionen av champagne denna fredag!

RJ OM DEHOURS Tillsammans med alla tyskar som startade champagnehus märks också en schweizare, Marc-Henri de Venoge. Han skred till verket 1837 i Mareuil-sur-Aÿ, men flyttade snart till Épernay. Under hela 1900-talet har huset tillhört de mest betydande producenterna i Champagne. Hälften av produktionen exporteras till de tyskspråkiga länderna samt Storbritannien. 90% av druvorna köps in och vinifieras modernt i ståltankar. Huset drivs i dag den oerhört skicklige unga vinofilen Gilles de la Bassetière. Vinerna blandades tidigare av vinmakaren Eric Lebel som i dag blandar Krugs viner. I dag sköts den sysslan av Isabelle Letellier. Firmans stil är ganska svår att få grepp om eftersom den spänner från blanc de blancs till blancs de noirs. Ska man försöka hitta en gemensam nämnare är det nog krutrökstonen som är stark i alla viner utom i de som endast innehåller Chardonnay. Standardchampagnen är husets mest prisvärda vin efter den underbara Des Princes som tyvärr har ersatts av Louis XV, en brs mrn knsppsdt msgidk prestigechampagne. Just den krämiga och smörkolasmakande prestigechampagnen Des Princes hade två årgångar bland de tolv främsta vinerna genom tiderna enligt juryn vid Millennieprovningen. Verkligen imponerande! Något mindre imponerande portfölj just nu i väntan på Des Princes förmodade återtåg.