Bli medlem

 

Champagne för under hundringen

 Nu vänder kurvan upp för försäljningen av franskt lyxbubbel.

Vissa har aldriga varit billiga. Champagne har under de senaste åren tappat marknadsandelar till förmån för spanjorernas cava och italienarnas prosecco som är betydligt billigare alternativ. I finanskrisens spår blev raset ännu värre. En försäljningsnedgång på 6,5 procent under 2009 bidrog därför till att flera hus valde att rea ut Champagne i slutet av förra året.

– Katastrof för varumärket, spådde franska varumärkesexpterter då flera Champagnehus såsom Laurent-Perrier och Hubert de Claminger reat ut sina enklare etiketter för under 10 euro.

I England som är Champagnes största exportland sjönk starka varumärken som till exempel Bollinger i pris med cirka 50 procent under förra året. Dock visar färsk försäljningsstatistik från Englands tre största varuhus att utförsäljningen inte helt varit av ondo. Ökningen i försäljningsvolym var hela 53 procent under december, en trend som också fortsatt. En trolig orsak är att reapriserna på lyxbubblet gjort att många kunder återupptäckt drycken och att efterfrågan på champagne nu ökar.

källa: www.wownews.se

Här hittar du champagnerelaterade
gåvor till dig själv eller dina vänner…
Läs mer


 Vill du ordna en provning för jobbet, dina kunder, dina vänner...
Läs mer


Aktuella Producentprovningar

Läs mer här...


Champagnebarerna finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer


Lyssna på Champagne Club
Chill Out Theme by “I Awake”
Spela