Bli medlem

 

År 2012 släpps de första lättviktsflaskorna från Champagne.

Miljömedvetenheten i världen har lett till att vi i Sverige allt oftare stöter på de nya lättviktsflaskorna och andra lättare förpackningsalternativ. Detta ger betydligt billigare transportkostnader samt minskar koldioxidutsläppen avsevärt. I Champagne har försöket med den nya lättviktsflaskan pågått i två och ett halvt år och i dagarna gav CIVC, Le Comité interprofessionell du vin de Champagne, sitt godkännande. WOW News skrev 2008 om champagnehuset Mumm som på uppdrag från CIVC provade de nya flaskorna. Nu är provningsprocessen slut med ett gott resultat - de nya lättviktsflaskorna klarar trycket från bubblorna lika bra som de traditionella flaskorna och det finns ingen risk för explosion.

Den nya flaskan som inte är dyrare att tillverka, är 65 gram lättare än den traditionella som väger 900 gram. Skillnaden kan tyckas liten men genererar i en besparing på 8 000 ton koldioxid samt 3 000 färre lastbilstransporter, varje år, bara från Champagne. Inom två år räknar man med att mer än 95 procent av alla champagnehus har den nya flaskan som standard.

Regionen Champagne arbetar hårt med att uppnå sina miljömål, där ett av dem är minska sina koldioxidutsläpp med 20 procent till år 2020 och med 75 procent till 2050, med den nya lättviktsflaskan är de på god väg.

källa: www.wownews.sw

 

Här hittar du champagnerelaterade
gåvor till dig själv eller dina vänner…
Läs mer


 Vill du ordna en provning för jobbet, dina kunder, dina vänner...
Läs mer


Aktuella Producentprovningar

Läs mer här...


Champagnebarerna finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer


Lyssna på Champagne Club
Chill Out Theme by “I Awake”
Spela