Bli medlem

 

THANK GOD - IT'S FRIDAY! v48 Diebolt-Vallois 'Fleur de Passion' 2006

Under kvällen öppnar vi en efterfrågad godbit, enligt denna numer återkommande freddagstradition. Denna fredag låter vi Er få möjligheten att prova en riktig världskändis! Vi har kommit över några flaskor av den eftertraktade

DIEBOLT-VALLOIS ’FLEUR de PASSION’ 2006 [100CH] magnum| Cramant | Champagne | Frankrike| importör: PrimeWineGroup| SBnr 99414 SBpris 599 sek TASTING NOTE ‘Betydligt svagare ekinfluens än vanligt. Igenom hela upplevelsen finns en stålig renhet och en delikat ungdomlig arom av gula plommon och gula äpplen. Under ytan ligger ett djup av vanilj och kryddor och lurar. Förvisso redan njutbart, men med tanke på hur sällsynta dessa flaskor är bör de lagras åtminstone fem år efter lanseringen för att omvandla den flyktiga blommigheten till klassisk nötighet.’ RJpoints 87(94)

12 cl för 295 kronor!!! Läs mer här …

RJ om DIEBOLT-VALLOIS Jacques Diebolt och hans familj är några av de trevligaste människor jag mött i Champagne. Att de producerar Chardonnayviner i absolut världsklass gör ju inte direkt saken sämre. Flera producenter i byn gör oerhört njutbara champagner, men personligen tycker jag att Diebolt tillför byn ytterligare en dimension, speciellt med de viner som inte genomgått malolaktisk jäsning och som skördats från de 65-åriga stockarna i Les Pimonts eller Les Buzons. Det finns då ett tankeväckande djup som påminner om Le Mesnil, kombinerat med Cramants krämiga struktur. Tråkigt nog är efterfrågan på Diebolts viner så stor att de tvingas sälja champagnen alldeles för tidigt. Diebolt var i stort sett okända innan de blev utnämnda till 1992 års champagneproducent av tidningen Gault Millau, sedan dess slåss världens konnässörer om de sällsynta flaskorna. Jacques senaste påfund Fleur de Passion tillhör de främsta unga champagner jag provat och 61:an och 53:an är redan legendariska. Fruktansvärt nära fem stjärnor eftersom allt Diebolt gör är perfekt i sin stil. 2002 Fleur de Passion kommer att bli legendarisk.